lauantai 4. tammikuuta 2014

Tavallinen arkipäivämme

tässä olisi toivomanne postaus tavallisesta arkipäivästämme. en aivan jokaista vaipanvaihtoa kirjoittanut ylös, mutta tässä on suurin piirtein tyypillinen arkipäivä, kun ollaan vauvan kanssa kotona. aina ei päivässämme tapahdu näin paljon.

maanantai 30.joulukuuta 2013

klo 10.20 vauva herää. väsyttää kamalasti, kun yö on ollut parin tunnin välein heräämistä. otan vauvan sänkyyn, ja kellimme yhdessä. luen uusimmat blogipäivitykset, mikä on minulle jokapäiväinen keino piristyä.

klo 10.40 soitan puhelun endokrinologian polille. vaihdan vauvalle vaipan ja päivävaatteet.

klo 11 nousen keittöön tekemään aamiaista. vauva istuu sitterissä ja leikkii norsu-pehmolelullaan. syön puuroa mustikkakeitolla, ruisleivän ja juon lasin maitoa. luen pätkän Raamattua.

klo 11.45 kuorin bataatin, pilkon ja keitän sen. aion tehdä vauvalle sosetta siitä. noin 5,5kk iässä vauva on alkanut maistella soseita. vauva hermostuu jo sitterissä istumiseen ja hieroo silmiään.

klo 12.30-13.15 vauvan I päiväunet. lepäilen hetken sängyssä kuitenkaan unta saamatta. menen koneelle. vauvan herättyä imetän ja vaihdan vaipan.

klo 13.30 otan kilpirauhaslääkkeen. alkaa 4 tunnin imetystauko. harmittaa, kun imettämistä on pitänyt rajoittaa Tyrazolin vuoksi, mutta ei voi mitään. tiskaan tässä välissä, vauva on sitterissä.

klo 14.30 tarjoan kullalle bataattia (sotkuista puuhaa), jonka jälkeen leikitään sängyssä.

klo 15.50-16.15 vauvan II päiväunet. keitän perunoita, joita syön jauhelihakastikeen kera. katson huippumalli haussa-jaksoa ja napostelen joulusuklaita. rauhallista omaa-aikaa, josta nautin paljon.

klo 16.30 vauva syö 100ml korviketta ja lopun bataattiannoksen. jäljelle jääneen bataatin annostelen pieniin lasipurkkeihin ja pakastan.

klo 17.30 pumppaan rinnat tyhjiksi lääkemaidosta, johon kuluu noin vartti. en pärjäisi ilman sähköistä rintapumppua.

klo 18.45-19.15 käydään pienellä vaunulenkillä, kierretään läheinen kerrostaloalue. kotiin tultua jätän vauvan nukkumaan parvekkeelle vaunuihin.

klo 19.30 ehdin juuri aukaista tietokoneen, kun vauva herää. imetän.

klo 20 syön nuudeleita ja keitettyjä kananmunia, ruisleivän sekä lasin maitoa. vauva pyörii lattialla.

klo 21 mies tulee töistä kotiin. yleensä hän tulee klo 19-20 maissa, mutta tänään on poikkeus. päivät ovat tosi pitkiä.

klo 21-22 imetän yhdeksältä, jonka jälkeen mies on vauvan kanssa. vauva torkahtaa hetkeksi sitteriin. olen koneella ja puhun äidin kanssa puhelimessa.

klo 22.30 käyn suihkussa.

klo 23 vaihdan vauvalle yövaatteet ja vaipan, annan hyvänyön suukot. iltamaitoa hän ei suostu enää syömään. mies nukuttaa pienen. alan kirjoittaa tätä postausta.

klo 23.30 vauva on nukahtanut. syön iltapalaksi pari ruisleipää, lasin jogurttia, banaanin ja lasin maitoa. pesen hampaat ja vaihdan yövaatteet. olen vielä hetken koneella.

klo 00.30 vauva herää, imetän. vauva yrittää vielä kääntyillä sängyssä ja hymyilee pimeässä huoneessa. menee hetki ennen kuin hän suostuu nukkumaan.

klo 01.15 päästään viimein miehen kanssa nukkumaan. pian herään taas 2-3 tunnin välein vauvan kanssa.

3 kommenttia:

 1. Mikä teidän vauvan nimi on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihana kertoa se, mutta haluan suojella läheisiäni "julkisuudelta". :)

   Poista
  2. Ok, ymmärrän. Hänellä on varmasti kaunis nimi <3

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.