sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Päiväni kuvina

Päätin pitkästä aikaa kuvailla päiväämme eilen lauantaina. Sattuipa vielä niin ihanasti, että ensilumi oli satanut maahan edellisenä päivänä.

Tähtisilmä herää klo 09.45, mutta vasta puolen tunnin kuluttua saan itseni ylös sängystä ja otettua ensimmäisen kuvan.

Aamutoimet. Yöpuvun ja vaipan vaihto. Menen keittiöön ja nappaan tyroksiinin veden kera. Laitan puuron kiehumaan ja puen itse päälle.

Klo 10.30 syötän Tähtisilmälle puuron. Oma aamupalani näytti tältä. Olen näin joulun alla ihastunut taas kaneliin, se tuo tunnelman tuoksua. 

Ihailen muutaman sekunnin maisemaa, kunnes pitää taas rientää pojan perään. Petaan sängyn ja samalla hamuilen superpalloa siivousharjalla sängyn alta, jonne taapero innokkaasti heittää sitä. 

Pestään yhdessä hampaat, ja harjaan hiukset. Kuten huomaatte, pojan hammasharja on jo aika jyrsitty. Pyykit ja superpallo lentävät vessanpönttöön silmäni välttäessä. Tähtisilmä kiukuttelee. Koitan laittaa hänet nukkumaan, ja hän meinaa nukahtaa, muttei kuitenkaan. 

Klo 11.30 teen kauppalistan. 

Klo 12.10 vihdoin matkalla kauppaan, jonne kävelee noin vartin. Koko maakunta on taas Lidlissä lauantaitarjousten perässä niin kuin minäkin. Ahneet mummot valikoivat karjalanpaisteja hartaudella. Kassalla uusi korttini ei meinaa toimia, Tähtisilmä huutaa rattaissa ja voin melkein tuntea asiakkaiden huokailut selkäni takana.

Klo 12.50 jäädään hetkeksi puistoon ihailemaan lunta. Tähtisilmä tepastelee haltioituneena ensimmäistä kertaa lumihangessa. Kovin kauaa hän ei kuitenkaan viihdy, nenäkin on aivan punainen.

Klo 13.50 Tähtisilmän lounas, josta syö noin puolet. Piimä maistuu hyvin. Nukahtaa päiväunille klo 14.20.

Oma lounas, jonka saan syödä rauhassa.

Keitän teetä ja otan palan miehen tekemää kinderpiirakkaa. Näin yhdessä lukijani blogissa (ehkä tunnistat itsesi tästä) Clipperin mustaherukkateetä ja ihastuin kovasti. Maistuu aivan mehulta, mutta on kuitenkin teetä. Jouluisen makuista, suosittelen. S-ryhmän kaupoista löytyy.

Katson koneelta viimeisen jakson Koko Suomi leipoo-sarjaa. Ainoa ohjelma, jota olen seurannut tv:stä viime aikoina.

Laitan valopallot päälle. Tähtisilmä herää klo 16.


Klo 17 mies tulee töistä kotiin aikaisemmin, koska on lauantai. Makoillaan sohvalla, ja keitän kahvia ja nuudeleita hänelle.
Klo 17.30 syön illallista, Tähtisilmä syö loput lounaastaan. 
En ole pariin viikkoon syönyt suklaata, mutta nyt syön. Se oli virhe, koska refluksioireet ovat pahana koko illan.

Klo 19.30 mietitään, että olisi ihana lähteä pulkkakävelylle, mutta ei ole pulkkaa. Päätämme piirtää olohuoneessa. Tähtisilmä tyytyy enimmäkseen syömään kyniä ja heittelemään niitä, mutta värittää hän punaisella tuon auton. Voitte arvata, kumpi pöllö on minun piirtämäni. Lopun iltaa makaan lahnana sohvalla ja katson pojan leikkejä. Olen aivan superväsynyt. Käyn suihkussa.

Klo 22.20 Tähtisilmä nukahtaa viimein. Syön iltapalaa kaikessa rauhassa. Katson saksankielisiä vlogeja, yritän elvyttää jo lähes kuolleen kielitaitoni.

Otan viimeisen kuvan ja nukahdan vartissa. 

7 kommenttia:

 1. Nam kinderpiirakka!! Pakko olla hyvää :D ihanat noi valot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis, aivan sairaan hyvää! :) kannattaa leipoa :P
   Joo, ostin noi ulkomailta :)

   Poista
 2. kinderpiirakka, heihei viimeiset rahat, pakko saada! _:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   No ei se nyt niin kalliiks tuu jos käy lidlissä :D

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.